Морський гребінець — це різновид молюска з ніжною текстурою м’яса та легким солодкуватим смаком, завдяки чому він користується популярністю в усьому світі.
Його м’ясо вважається корисним і низькокалорійним, тому чудово підходить для страв у раціоні здорового харчування.
Найціннішими з точки зору поживності вважаються молоді гребінці розміром до 3 см. Чим більший гребінець — тим він старший. Свіжий, якісний гребінець має м’який кремовий відтінок і характерний аромат моря.
Щоб зберегти смакові властивості цього делікатесу, важливо правильно його розморожувати. Не варто поспішати — краще дістати гребінці з морозильної камери та залишити їх на ніч у холодильнику.
Готуються гребінці дуже швидко — всього 1–2 хвилини, і страва готова.